Někdy plním dorty takzvaným snídaňovým krémem podle Dr. Budwig. Krém je však potřeba mít hustší, aby se dort nerozjížděl a poleva nestékala. Proto nepoužívám tvaroh ve vaničce, ale tvaroh na buchty (ten, jak z něho vždy kapala syrovátka, ale teď už je přes papírový obal igelit.) 2 tvarohy, 6 lžic lněného oleje, 125 ml smetany ke šlehání – nejlépe to husté z čerstvé smetany, cukr (používám tmavý – přírodní) nebo med podle chuti.
Dorty většinou dělám atraktivní pro děti. Pozor na lentilky! Mají tendenci pouštět barvu. Ale pár hodin vydrží 🙂 Pokud potahuji dort marcipánem, je potřeba podmazat máslovým krémem!
Na tvarohovém krému se marcipán rozpouští. (250g másla, 20dKg cukru, vanilkový cukr, pudink z 1/2l mléka a 2 pudinků, rum)
Korpus dělám klasický piškotový. Na 5 vajec dávám 165 g tmavého cukru, našlehám, Pak vmíchám165 g mouky. Ráda peču ze špaldové celozrnné. Chutná jako s oříšky 🙂